Македонски пасош и за помошник на “касапот” на ИСИС од Качаник

МВР на Спасовски дало пасош и на терорист на ИСИС од групата на “касапот” од Качаник.

Меѓу 214 странски државјани кои се стекнале со македонски пасоши со лажен идентитет е и Фитим Дема од Качаник, инаку близок соработник на “касапот од Качаник” Љавдрим Мухаџери кој сечеше глави на “неверници” во име на Исламската држава.

Ова денеска го објавува шефот на комисијата за надворешна политика во Собранието Антонијо Милошоски.

Според владата не е издаден пасош на членови на ИСИС

Владата демантира дека терорист на ИСИС добил македонски пасош