Новинарот на македонската телевизија Клан која емитува програма на албански јазик Фуркан Салиу упати провокација на национална основа до капитенот на Вардар Стојанче Стоилов.

Салиу од “Играчот со број 5” како што сервисот на албански јазик при МРТВ го нарекуваше Стоилов алудирајќи на национализам кај него цинично бара да испее песна со говор на омраза ако сака да добие Баклава за исламскиот празник Рамазан Бајрам кој започнува утре.

“Столе, нема баклава за тебе ако не ја испееш на бина вечерва НЕКА РАЗБЕРАТ КЛЕТИТЕ ШИПТАРИ”, напиша Салиу свесно предизвикувајќи национални тензии на социјалните мрежи.

Салиу не одговора на прозивките дека е провокатор кој никогаш не осудил говор на омраза од страна на Балистите, Шверцерите и други навивачки групи на Албанци од Македонија кои скандираа “Македонско девојче ку*ва голема.

Салиу не го осуди ниту убиството на “комитата” Никола Саздовски од страна на тифози на клубот Шкупи.