Фондацијата СЛИКИ НА ПРАВДАТА составена од неколку правни институции и центри за истражување од Онтарио (Канада),на последниот конкурс за карикатура под името
ПРАВО НА ДОМУВАЊЕ избра 25 топ дела кои се избрани од жири составено од тројца врвни карикатуристи од Куба, Турција, Шпанија и куратор од Канада.

Во овие дела на изложбата и пригодниот каталог се најде и карикатурата АФРИКА на Македонскиот карикатурист Јордан Поп Илиев.