Македонски државјанин баран со потерница уапсен на бугарска граница

Close-up. Arrested man handcuffed hands at the back

Македонски државјанин баран од Австрија бил уапсен на граничниот премин Гуешево, јавуваат бугарски медиуми.

При обработката на личните исправи било констатирано дека по 38-годишниот Ј.Ј. е е распишана европска потерница од обвинителството во Виена.


Уапсениот бил баран од 2016 година.

Против него се води кривична постапка за учество во организирана криминална група и трговија со дрога и психотропни супстанци.

За делото што го направил во странство му се заканува казна затвор до 15 години.

Одреден му е притвор до 72 часа.

Close-up. Arrested man handcuffed hands at the back