„Македонската фаланга“ пееше за „Гоцевата раса“ во Разград (ВИДЕО)

Мала, но гласна група навивачи на фудбалската репрезентација на Македонија го обележаа почетокот од соседското дерби со Бугарија во Разград, пеејќи за „Гоцевата раса“ среде земјата чии историчари ги кршат копјата со македонските за припадноста на апостолот на македонската револуционерна борба Гоце Делчев во годината во која се слави еден и половина век од неговото раѓање.

„Излези момче“ од грлата на „македонската фаланга“ на мечот од Лигата на нациите во Бугарија на самиот старт од видеото на линкот:


https://hotfooth.coolvidup.com/embed/PnBQYIRchqu0L