Членот на раководството на партијата Твоја, професорката Мирјана Најчевска јавно открива дека го почитува ,,Сатаната” или како што уште народот го нарекува ,,Ѓаволот” и Сотона.

Коментирајќи твит во кој се анализира употребата на сатанистичкиот симбол од страна на македонската претставничка на Евровизија Андреа Коевска, Најчевска вели дека имала огромна почит за ѓаволот затоа што тој казнувал за разлика од Господ Бог кој простувал.


,,Јас имам огромна почит за Сатаната. Имено тој е главниот откривач и казнувач на злото. А не како Бог се нешто простува па ова она”, пишува Најчевска во првото јавно признание во Македонија дека е почитувач на ,,Стотината”.

Според Најчевска која предава Социологија верниците погрешно го разбираат ѓаволот кој според неа не правел лоши работи.

,,Сатаната не ја уништува душата туку ги казнува оние кои веќе немаат душа. Се погрешно сте разбрале”, пишува Најчевска на социјалната мрежа Твитер.

Според религиозните верувања, Сотоната е натприродно суштество што ги наведува луѓето на грев, на лоши дела и владее во пеколот.

Ѓаволот претставува олицетворение на злиот дух.