Има одлука за донација, за Министерството за одбрана на Украина, соопштија од Владата по одржаната 106-та седница.

Владата донесе Одлука за донација, за Министерството за одбрана на Украина. Станува збор за зимска опрема: ветровки и џемпери, како и ќебиња – донација од македонского Министерство за одбрана. Македонија претходно донираше оружје за Украина.