Македонија доби “Авенија на срамот” на православни гробишта (ВИДЕО)

Ако се суди според односот на локалната власт кон православните гробишта во Тетово на Македонија и се случува катастрофа на полето на меѓуверска толеранција.

Иако локалната власт на ДУИ во Тетово со години е предупредувана дека ѓубрето кај православните гробишта е навреда и за мртвите и за живите градоначалничката Теута Арифи не прави ништо на темата.

Конечно по игнорирањето на православните верници и апелите на роднините на погребаните гробиштата кои ги раководи општината на Арифи го доби името : Авенија на срамот.

За каков срам се работи од видеото во твитот.