Македонецот што го бара “National Geographic”

Душан Заевски e скопјанец кој верувале или не, гради куќички на дрво.

Тој има изработено една фантастична куќичка поставена кај неговата викендица близу Скопје, а во процес се уште две по нарачка за мали девојчиња.

На покана на продукцијата на National Geographic, следната година ќе оди во Америка каде заедно со други млади таленти од светот ќе градат куќички за специјален ресорт.

“Она што е најинтересно, е тоа што тој е самоук, односно неговото образование воопшто не е поврзано со ова што денеска го работи. За тоа како почнал со изработка на овие фантастични куќички во кои ќе се вљубите на прв поглед и целиот процес на изработка, читате во продолжение”, пишува во сторијата за Заевски што ја објавува fashionel.mk.

Линк до целата приказна за овој интересен млад човек