Македонец од Пиринска Македонија чиј татко и дедо биле Македонци вели дека е роден како Македонец и бара бугарските власти кои не го признаваат Македонците да дојдат со него да спорат околку тврдењата на Софија за непостоење на македонската нација која според нив е дел од бугарската нација.

Целото видео на храбриот Македонец овој линк


https://www.facebook.com/100007124340390/posts/3270115493235897/