Членови на македонската дијаспора во Лондон, одржаа протести пред француската амбасада во главниот град на Велика Британија.

На протестите во знак на отфрлање на дебарскиот предлог учествуваа десетици Македонци.

На транспарентите кои ги носеле на протестот се наоѓаат следниве пораки:

Македонија го отфрла генцодниот предлог на Франција и ЕУ

Никогаш северна само Македонија

Господине Макрон запрете со поддршка на бугарските наци-фашистичките барања кон Македонската држава

Франција и ЕУ како се осмелувате да ги менувате моето име и историја

Франција, вашиот предлог е дискриминација и геноцид кон македонскиот народ

Видео од протестот

https://www.facebook.com/608707204/posts/10158928027972205/