Македонците немаат врска со Аспарух: Дебакл на соработник на Борисов во “Заспиј ако можеш”

Европратеникот на партијата ГЕРБ на бугарскиот премиер Бојко Борисов претрпе тежок пораз во дебатата на емисијата “Заспиј ако можеш” на ТВ Алфа.

Во дебатата посветена на бугарско – македонските односи европратеникот Андреј Ковачев со домаќините Горан Момироски и Драган Милосављевиќ не успеа да даде ниту еден аргумент за бугарската позиција за Македонците како дел од бугарската историја и нација.


Главните аргументи на Ковачев во емисијата се поврзани со Тито и комунистите а тој не успеа да даде ниту еден факт кој може да ги потврди бугарските позиции за Македонците како составен дел од бугарскиот историски и културен дискурс.

Емисијата на овој линк