Македонци во Дортмунд изградија своја Црква

Македонците во Дортмунд за неполна година ја подигнаа православната црква „Св. Кирил и Методиј“. 

Црковниот одбор со протојереј Душко, организирано и посветено, сите донации ги наменија за градба на новата црква.

Претстои внатрешно уредување и апел до сите кои сакаат и можат да помогнат, пишува во писмо Душко Пецов упатено на адреса на весникот „Илинден“-Тирана.