Македонци од Пиринска Македонија положија цвеќе пред споменикот на Делчев во Благоевград

Група Македонци од Бугарија, активисти на Обединетата македонска организација „Илинден“, попладнево положија цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев во Благоевград.

„Во мирна атмосфера, по будното око на полицијата, без инциденти и провокации, во 14 часот членови на ОМО ‘Илинден’ денеска положија букет свежо цвеќе пред споменикот на македонскиот апостол и револуционер Гоце Делчев во Благоевград“, извести Атанас Кирјаков-Војводата, претседател на Градскиот комитет на ОМО „Илинден“ од Благоевград, кој пред присутните одржа пригодна реч за ликот и делото на македонскиот револуционер.