По вселенската глупост на заменик-министерката за правда од СДСМ, Викторија Аврамовска-Мадиќ, која ги спомна и Егејците за вклучување во Уставот покрај Бугарите, „бисер“ и од устата на нејзиниот сопартиец и пратеник Мартин Костовски во Комисијата за европски прашања, кадешто Прилеп го смести во – Полог?!

Покрај тоа, Костовски го збогати и фондот на зборови во македонскиот јазик со новитетот „мајтапирање“, веројатно мислејќи на мајтапење…


„Мајтапирањето“ на Костовски по 2:09 минути од почетокот на видеото: