Лондон ги објави воено-политичкиот план на Кремљ и Украинците што треба да го спроведат

Велика Британија има информации кои покажуваат дека руската влада бара да инсталира проруски лидер во Киев додека размислува дали да ја нападне и окупира Украина. Како потенцијален кандидат се смета поранешниот украински пратеник Јевхен Мураев. Ова вечерва го објави официјален Лондон во соопштение за печат кое го пренесуваме во целост: Имаме информации дека руските разузнавачки … Continue reading Лондон ги објави воено-политичкиот план на Кремљ и Украинците што треба да го спроведат