Легендарната пејачка Блага Петреска сака победа на Силјановска

Македонската фолк легенда Блага Петреска која никогаш досега не дала јавен коментар за некое политичко прашање денеска јавно изрази поддршка за професорката Гордана Силјановска и посака таа да стане претседател.

Причина за поддршката се нејзините аргументи, став и визија искажани во Струга.

„Гордана Силјановска беше врв со аргументи со став и визија, јас и верувам и би сакала да победи“, напиша Петреска во дебата на социјалните мрежи за конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ на која Силјановска ги искажа своите ставови по што беше избрана за кандидат за претседател на опозицијата.