Човекот што во 1991 година заедно со група Македонци влезе во манастирот каде се одржа историското заседание на АСНОМ и се судри со српската полиција во Прохор Пчински упатува порака до членовите на СДСМ.

Легендарниот член на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид Тане Марковски користи метафора за смена на Зоран Заев и бара од членовите на СДСМ да го затресат стеблото на нивната партија за да паднат старите пожолтени лисја и да дојдат други луѓе на чело на партијата.

Пораката во видеото

Најчитани вести

Краток е патот од заробена до запалена држава

Заробена држава: Шефицата на тетовската инспекцијата е комуниколог