Русија е секогаш подготвена да ги сослуша своите западни колеги доколку тие понудат да организираат разговори за подобрување на односите земајќи ги предвид интересите на Москва, изјави денеска рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

„Секогаш сме подготвени да ги ислушаме нашите западни колеги доколку уште еднаш испратат барање за организирање разговори. Се надевам дека преку дипломатски контакти и други канали на комуникација ќе можат да ни понудат некои сериозни пристапи кои ќе придонесат за намалување на тензиите и целосно да ги земе предвид интересите на Руската Федерација и нејзината безбедност“, рече Лавров, пренесува агенцијата ТАСС.


„Секогаш сме подготвени да ги сослушаме нашите западни колеги доколку уште еднаш испратат барање за организирање разговори“, рече Лавров.