Иден Претседател на СДСМ и мандатар за нова влада Максим Димитриевски?

Оваа порака вечерва ја упати градоначалникот на Шуто Оризари Курто Дудуш кој иако близок со Зоран Заев како кадар на партијата не беше поддржан од СДСМ за втор мандат по што победи како кандидат на ЛДП.

Дудуш сега дава идеја за Максим Димитриевски на чело на СДСМ и за тоа добива многу голема поддршка на Фејсбук.

На неговата идеја може да се прочитаат интересни коментари

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4866960209981155&id=100000016729787

Според партиски најави Заев веќе одлучил иден лидер на СДСМ и премиер да биде Димитар Ковачевски.

Најверојатниот иден македонски премиер доаѓа од универзитет што е на 10977 место во светот