Куповната моќ во фотомонтажата на денот: Нови банкноти од 200, 100 и 50 денари

Инфлацијата и цунамито од секојдневни поскапувања послужија како инспирација за фотомонтажата на денот во која двеилјадарката стана 200 денари, илјадарката стотка, а петстотката само 50 денари.