Поранешната пратеничка и експретседателка на Градската организација на СДСМ, Софија Куновска, го анализира првиот круг на локалните избори од аспект на најголемите изборни дебакли на партијата.

„Историскиот дебакл на СДСМ се вика Радмила Шекеринска со 233.000 гласови на изборите во 2008.

На овие избори титулата Историски дебакл се бори да ја добие Зоран Заев со, засега, 230.000 гласови“, коментира актерката на Фејсбук.