Куфер со кокаин паднал од авион на покрив на куќа на островот Сардинија

Невообичаена ситуација се случи на Сардинија, откако од мал авион испаднал куфер и „слетал“ на покрив на една куќа.

Шкот бил голем откако во него бил откриеб 8,5 кг чист кокаин вреден 9 милиони евра.

Се претпоставува дека кокаинот всушност требало да падне на друга локација каде што требало да биде пречекан од дилери на дрога.

Инцидентот што се случил на 28 март,а еден од насловите на италијанските весници гласел „Дожд од кокаин паѓа на Сардинија“.