Сексистички навреди врз новинарка на Македонската информативна агенција дописничка од Брисел Тања Милевска од страна на еден од главните медиумски тупаници на СДСМ и Зоран Заев.

Сопственикот на мактел.мк Саше Ивановски нервозен поради критиките на Милевска за интервјуто Заев за БГНЕС прво ја прозива дека заедно со други луѓе немала визија за иднината на што таа одговара со прашање дали нарачката за нападот дошла од советникот за медиуми на Заев Марјан Забрчанец.

По прашањето Ивановски брутално ја навредува на сексуална и животинска основа.

Ивановски ја нарекува Милевска коза а го споменува и половиот орган на нејзината мајка.

Мајката на Тања Милевска е Светлана Јовановски која беше новинарка по што од страна на владата на Заев е вработена како одговорна за комуникации во македонската амбасада во Брисел. Нејзин брат и вујко на Милевска е новинарот Борјан Јовановски.

За говорот на омраза на Ивановски утре се очекува да реагираат новинарските здруженија.

Саше Ивановски преку својот портал објавува реклами за дваесетина македонски компании кои преку него учествуваат во говорот на омраза кон новинари и други луѓе.

Најчитана вест

Навираат спомени на Балканските војни кога Македонците беа монета за поткусурување и најголеми жртви

Нов инцидент: По бугарското запалени македонско и српско знаме (ФОТО)