Драган Ковачки, полковник на Армијата на Република Македонија и член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, реагира за изнесеното пред Судот од обвинителката Фатиме Фетаи за сведочењето на премиерот Зоран Заев во случајот „Монструм“, според кое „ниту материјалите доставени од негова страна, ниту, пак, неговиот исказ ја смени фактичката состојба од претходно“.