Ковачки за Илинден без говори: Што да очекуваш од „државникот“ според кој Гоце се декларирал како Бугарин?

Драган Ковачки, полковник на Армијата на Република Македонија, жестоко реагира за најавата од претседателот Стево Пендаровски дека годинава на Мечкин Камен првпат нема да има говори на Илинден за да се избегнеле свиркања и клетви?!