Ковачки на „слугите на ДУИ“ им објасни што е патриотизам, а што антимакедонизам (ВИДЕО)

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки, од собраниската говорница им објасни на „слугите на ДУИ“ што е патриотизам во репликата до колега од СДСМ, во која повлече паралела меѓу владината помош за Липково, која имаше пари да изгради грандиозен споменик на УЧК, со одбивањето да се финансира пат во Општина Пехчево.