Ковачевски влезе во премиерскиот кабинет

Утрово Зоран Заев и новиот премиер Димитар Ковачевски извршија примопредавање на премиерската фотелја.

Ковачевски е 8-ми премиер во независна Македонија.

Новата Влада беше избрана вчера во Собранието, а Ковачевски рече дека легитимитетот на Владата е неспорен и со зголемената поддршка на мнозинството одржлив во следните две и пол години.

„Јасно и гласно потврдувам дека избори ќе има, но, во 2024 година. Дотогаш ќе работиме посветено на унапредување на економијата и квалитетот на животот на граѓаните на државата“, рече вчера Ковачевски.