Ковачевски најави парична помош за пензионерите

Премиерот Димитар Ковачевски денеска најави финансиска помош за пензионерите со цел полесно справување со енергетската и економската криза.

„Работиме на пакет помош, односно финансиска помош за пензионерите која што ќе ја определиме врз основа на анализи и која што ќе им биде дадена на пензионерите за полесно справување со енергетската и економската“, порача Ковачевски.ТВ21