Ковачевски контра Пендаровски – го нарече Делчев македонски револуционер, а според претседателот тој се декларирал за Бугарин

Разногласие меѓу премиерот и претседателот околу Гоце Делчев или Димитар Ковачевски свесно му контрира на Стево Пендаровски и за револуционерот, откако неговата влада не ја прифати ни сугестијата од претседателот за прогласување на бугарскиот европратеник Ангел Џамбаски за непожелна личност во Македонија?

Ковачевски денеска на Твитер го опиша Делчев како македонски револуционер:

Пендаровски, пак, во телевизиско интервју пред четири години тврдеше дека било „неспорна историска вистина“ оти „Делчев се изјаснувал како Бугарин“: