Ковачевски го надмина и Заев со „новоговорот“ во Крушево (ВИДЕО)

Премиерот Димитар Ковачевски продолжи таму каде што застана неговиот претходник Зоран Заев со промовирањето досега непознати изрази за македонскиот јазик, овој пат на отворањето на Научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“, каде што во својот (ново)говор ги употреби „педерчерието“ (предвечерието?) и „ашифашистичката (антифашистичката?) борба“!

Првиот прилог кон збогатувањето на речничкиот фонд на македонскиот јазик е на 17. секунда од почетокот на видеото, а новата придавка на 1:26 минути: