Котлар за Бучковски: Компромитиран лик блада за историјата, мислејќи дека од нас ќе направи мивки!

Професорката Наташа Котлар од Институтот за национална историја го „парчоса“ специјалниот пратеник на Владата за односите со Бугарија, Владо Бучковски:

„Компромитиран лик, зборува без да знае нешто за историјата и за други важни работи, блада, мислејќи дека од нас ќе направи мивки! Ако му е вакво знаењето за Римското право, тешко тие студенти! Срамно и долно и за него и за оние што ги претставува! Ова чудо треба да го изгонеме „со дрво, како што готвачите го гонат кучето од кујната“ (Г.Прличев, Охридски џган)“ https://www.facebook.com/110994477425636/videos/172671424446706