Портпаролот на СДСМ и пратеник Костадин Костадинов пред 15 месеци го обвини тогашниот претседател дека е виновен за 20 празни македонски амбасади низ светот.

Иванов веќе не е на функција, претседател е Пендаровски како кандидат на партијата на Костадинов а него го нема никаде да каже кој е сега виновен за се уште празните дипломатски претставништва.


Смее ли Костадинов сега да посочи кој е одговорен или се плаши да го впери прстот кон одговорните затоа што ќе треба да го обвини и партискиот шеф Заев.