„Њујорк Тајмс“ објави мапа од сите земји во светот каде што е присутна заразата со коронавирусот.

Целта е да се издвојат државите кои во моментов доживуваат засилен раст на заразени од ковид-19.

Македонија е во друштво на Либија, на Ирак и на Суринам, некои од земјите каде најбрзо се зголемува бројот на заразени со Ковид-19. (Плусинфо)