Кондарко го поздрави Заев, и му ја урна агендата (ВИДЕО)

Екс претседателот на Државната изборна комисија Борче Кондарко ја урна позицијата на премиерот Заев за дополнително гласање во Собрание ако граѓаните бојкотираат и референдумот не успее.

Кондарко кој од 2011 до 2013 беше прв човек на ДИК во своја стара изјава децидно вели дека никој не може да го ускрати правото на граѓаните да не излезат на референдум доколку тие сметаат дека референдумското прашање не заслужува внимание и одговор.

Борис Кондарко како предлог на Заев и СДСМ повторно е член на ДИК во ситуација кога Заев агитира против бојкот на референдумот.
Видеото во кое Кондарко зборува за бојкот како легитимно право.

Видеото го објавува активистот Гоце Панговски.