Колоски: „Метла“ за директорот на Зоолошка

Претседателот на Обединетата македонска дијаспора (ОМД), Мето Колоски, го „подучува“ премиерот од каде да почне со операцијата „метла“ откако директорот на скопска Зоолошка градина Ѓорѓи Галетановски Чомбе, ги навреди иселениците нарекувајќи ги гнаси затоа што не гласале за Тамара на Евровизија.

„Зоран Заев – #метла и под итно #ОСТАВКА за директорот на Зоолошката градина,Ѓорѓи Галетановски.Ова е голема навреда кон дијаспората.

Гнаса е овој што не заслужува помеѓу луѓе да биди, а камоли животни“, пишува Колоски.

https://www.facebook.com/meto.koloski/posts/2353861174729926