Колку време безочно лажела владата ако Димитров го добил предлогот на 17 јуни (ВИДЕО)

Најмалку 4 дена владата безочно ја лажела јавноста дека не знае што има во таканаречениот Француски а всушност Бугарски предлог за почеток на преговори со Македонија.

Екс министерот Никола Димитров јавно признава за емисијата 10 на ТВ24 дека тој како нефункционер предлогот го добил уште минатиот петок на 17 јуни.

Ако тој како обичен граѓанин го добил во петокот колку долго владата го имала в раце и ја лажела јавноста дека го нема.

Лажење на јавноста се казнува според владиниот кодекс.

Владата до пред два дена тврдеше дека нема информации за предлогот што го отвара прашањето ако Димитров го имал цели 5 дена до тогаш колку време Ковачевски, Османи и другите безочно ја лажела јавноста дека не знаат што се случува.

Видеото со Димитров на ТВ24

VID_20220623_162448_936.mp4