Колку коцкарски апарати купила Државната лотарија

„Во 20 месеци Државната видеолотарија направила не еден, туку ДВА тендери за набавка на коцкарски апарати, пишува пратеникот Илија Димовски на Фејсбук.

Првиот пат на 16.04.2018 за 7.422.200 €.
Вториот пат на 02.01.2020 за 6.548.500 €. Или вкупно 13.970.700 € за коцкарски апарати“ пишува Димовски на фејсбук.

На 2 јануари бил склучен договор со бугарската фирма „Евро Гамес Технологи“ за набавка на 1.500 апарати за коцкање .

https://www.facebook.com/ilija.dimovski/posts/10221389526751338