Колку е важен Гоце Делчев за Македонците (ФОТО)

Активистот Зоран Јовановски објавува интересна фотографија на која се гледа куќа на чија фасада стои слика од Гоце Делчев.

“Патриотска куќа во с. Врбјани. Партизанско и комитско Врбјани, СЛАВНА ДЕБАРЦА. Или поточно Горна Дебарца. Селото на моите предци по таткова линија…”, пишува Јовановски обидувајќи се на владата на СДСМ и ДУИ да и објасни колку е важен Делчев за Македонците пред продолжување на разговорите со Бугарија за историјата.

Сите коментари на Јовановски во твитот: