Трската во Охридско Езеро на потегот Струга – Калишта и синоќа гореше, јавуваат локални медиуми.

Трската намерно се пали повеќе од еден месец за да се расчисти простор на брегот за изградба на угостителски објекти, но локалните влести не преземаат ништо.

https://www.facebook.com/voxstruga.mk/videos/2275146232571785/