Кој сосед на Македонија го уништил гробот на преродбеникот Димитрија Чуповски?

Кои се луѓето кои го пронашле искршениот и покриен со земја гроб на македонскиот великан во Санкт Петербург.

Одгофвор на овие прашања ги дава емисијата “Заспиј ако можеш” емитувана на ТВ Алфа во четврток.

Во емисијата зборува и открива досега непознати историски факти дипломатот кој заедно со академик Блаже Ристовски заминал во Петроград и лично го откопал покриениот гроб.

Димитрија Чуповски е еден од ретките врвни македонски дејци кои Бугарија не ги присвојува како свои.

Линк до емисијата на ФБ

https://www.facebook.com/AlfaTV.mk/videos/811282119708362/?sfnsn=mo