Очевидци во Охрид тврдат дека премиерот Заев во овој град допатувал со мерцедесот поради кој Груевски е осуден на 2 години затвор.

Портпаролот на Владата Бошњаковски тврди дека Заев никогаш не се вози со тоа возило но фотографиите и тврдењата на Охриѓани одат контра оваа изјава.

Пред да дојде на власт СДСМ најавуваше дека мерцедесот ќе го продаде и ќе набави амбулантни возила за потоа да прилагоди комбиња од Земјоделие за возила за итна помош а мерцедесот да остане да го користи владата.

https://twitter.com/akotiudramedna/status/1111596976657838080?s=19