Кој ќе го има клучот од државната каса и ќе одлучува за финансиите на граѓаните (ВИДЕО)

Видеото од стара прес конференција на идниот министер за финансии јасно покажува кој во свои раце ќе го има клучот од државната каса и ќе го распределува државниот буџет кој го полнат граѓаните.

Најмногу во наредниве 13 месеци до редовните избори и техничката влада премиерот Заев ќе биде министер за финансии.

https://twitter.com/akotiudramedna/status/1063413102593679362?s=19