Дали Владата на СДС и ДУИ со тоа што “посредно” му дава тендери на Милорад Додик ГИ ФИНАНСИРА “those who undermine the stability of the Western Balkans region through corruption and threats to long-standing peace agreements” (Тие што ја поткопуваат стабилноста на Западен Балкан преку корупција и закани за долгорочните мировни догогори?

Дали, @spendarovski?

Ова е прашањето што добро упатен ,,твитерџија” го поставува објавувајќи инфографика од која се гледа кои функционери и институции платиле над 1 милион и 600 илјади евра на фирма блиска на семејството на претседателот на Република Српска Милорад Додик.

Додик е ставен на американската ,,Црна листа” како човек кој со корупција ја загрозува стабилноста на Балканот.

Кои се македонските институции и политичари плаќале за услуги од фирма поврзувана со човекот кој според САД користи корупција за дестабилизација.

За проблемот со овие набавки неделава пишува и неделникот Фокус.

Тендерска афера со СДСМ и ,,Црната листа” на САД на насловната страница на Фокус