Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски вели дека “Балкан енерџи груп” (БЕГ) ќе остане без лиценца во моментот кога ќе престане да испорачува топлинска енергија во Скопје, јавува СДК.

Во таква ситаиција одговорноста за снабдување со топлинска енергија ќе ја преземе Владата.

Претходно БЕГ соопшти дека има пари за набавка на гас до крајот на денот.

Во меѓувреме се блокирани 8 милиони евра за м што го зема владата затоа што газдите на БЕГ немаат банкарски гаранции.

Повеќе на сдк.мк