Кога книгите во библиотеката ќе оживеат: Жива библиотека во Скопје

Ексклузивно интервју за Expres.mk Пишува: Катерина Златановска Попова Жива библиотека или во светот попозната како Human Library за првпат се појавува во Данска во 2000 година како начин за борба против предрасудите овозможувајќи им на луѓето да се сретнат и да разговараат со личности кои вообичаено никогаш не би имале можност да ги сретнат. Од … Continue reading Кога книгите во библиотеката ќе оживеат: Жива библиотека во Скопје