Дебито на бугарската БНТ4 во Македонија предизвика реакции на социјалните мрежи, особено по провокацијата во прилогот во кој македонски револуционери од Гоце, преку Јане до Питу Гули се прогласени за „бугари“.

Дури и поддржувачи на актуелната власт, демонстрираат разочараност…