Светската фудбалска асоцијација ФИФА упати честитка до македонската фудбалска репрезентација за обезбеденото учество на ЕП во фудбал идната година.

Во честитката македонските ѕвезди се именуваат по едно диво животно од родот мачки но тоа не е лавот.


Честитката од ФИФА оди кон „црвените рисови“, како што спортски се нарекуваат Пандев и другарите.