КОД ја открива кичевската група и семејно бизнис стебло на Али Ахмети (ВИДЕО)

Синови, внуци, сватови, братучеди и други семејни членови се дел од кичевската група на чие чело е лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Имињата на семејното бизнис стебло кое се расчленува во многу правци ќе бидат објавени во утрешното издание на емисијата КОД со Снежана Лупевска и Миомир Серафиновиќ.

КОД истражувал дали во деловните простории на ТЦ Соравија кои внукот на Ахмети ги доби без пари ќе бидат сместени државни фирми под контрола на СДСМ и ДУИ.

Емисијата почнува утре во 19.30 недела втори јули на Телма телевизија