Ќучуков: Бугарија во изолација поради спорот со Македонија

На политички план Бугарија западна во целосна изолација во ЕУ заради спорот со Македонија, изјави за Нова њуз, Љубомир Ќучуков, поранешен бугарски заменик министер за надворешни работи, кој сега работи во невладиниот Институт за меѓународни односи.

Ќучуков смета дека Бугарија ја загубила сета своја предност како членка на ЕУ, пренасочувајќи го притисокот од кандидатот за членка кон себе.


Според него, каков и да има договор меѓу Бугарија и Македонија, тој мора да добие поддршка од парламентот и општеството.